Doe mee met het PKP-Peloton!

Van 11 tot 15 september is Limburg het decor voor het EK wielrennen, met Hasselt en Heusden-Zolder als gaststeden. Om dit te promoten kunnen 125 Pukkelpoppers op donderdag 15 augustus met het Pukkelpop Peloton meefietsen. Onder begeleiding rijden ze van Heusden-Zolder naar het festivalterrein in Kiewit. 

Het Pukkelpop Peloton vertrekt in de schaduw van de gloednieuwe Velodroom en samen met Belgisch wielerbondscoach Sven Vanthourenhout in Heusden-Zolder. Bagage en kampeerspullen van de deelnemers worden netjes bij de camping afgeleverd, onderweg zorgt een dj voor de vette beats. Na een tocht van 30 km over onder andere de fietssnelweg F70 komen de PKP Pelotonners aan in de officiële Pukkelpop fietsenstalling, voor de gelegenheid in een knap EK-truitje gestoken. Deelnemen is gratis op voorwaarde dat je een geldig festival- en campingticket hebt. Registreren is verplicht via de website van het EK Wielrennen.

Festivalgangers kunnen zich ook tijdens Pukkelpop uitleven met de EK Limburg 2024 Sprint Challenge. Op vrijdag 16 en zondag 18 augustus kan je in de E-rena proberen om de snelste tijd neer te zetten, gelijkaardig aan de finish van het EK-parcours. Virtueel, op groot scherm en zeer realistisch.