E-RENA: LEVEL 2 UNLOCKED

Pukkelpop en UCLL slaan de handen opnieuw in elkaar voor E-rena, het podium dat focust op de technologische ontwikkelingen in het heden en digitale revoluties in de toekomst. Een heel weekend lang kan je er terecht voor gaming, inspirerende talks, spannende esports, boeiende podcasts en straffe AI-experimenten.

E-RENA LINE-UP 
Geert Bollen neemt je in zijn AI Academie Talk mee in de wereld van AI-avatars en de mogelijkheden van generatieve AI. Simon Deckers en Levi Calcagnile doen samen een talk over ‘Metaphysic AI in Hollywood’. Calcagnile maakt wereldwijd furore met Metaphysic.ai, het toonaangevend generatief AI-platform dat content van Hollywood-kwaliteit creëert voor de filmindustrie en de entertainmentsector. Hun deepfake met Tom Cruise sloeg TikTok met verstomming, ze maakten de waanzinnige visual effects voor blockbuster Furiosa en werkten al samen met o.a. Eminem en Tom Hanks. 

Hana Van Elst en Michael Bauwens laten zien hoe generatieve AI is gevorderd sinds vorig jaar en bespreken o.a. de maatschappelijke impact van GenAI. Tim Destexhe gaat vervolgens dieper in op AI als hulpmiddel bij muziekproducties. Een must see voor artiesten, muzikanten, producers en technologie-liefhebbers. 

Senne Guns en Korneel De Clercq komen volgens het beproefde Koken Met Classics-podcast-recept roeren in de potten van de artificieel intelligente keuken. Schrijft muziek zich tegenwoordig helemaal zelf, hoe klinkt Ariana Grande als ze Willy Sommers covert, wat zijn de ingrediënten van de toekomst en wie waren de voorlopers? Peter Mulders van de band Brutus gaat in gesprek met Pukkelpop-programmator Eppo Janssen tijdens een live opname van de podcast Zware Klap

Je vrienden uitdagen voor een potje EA Sports FC op groot scherm of je kans wagen tegen een KRC Genk EA FC Pro speler? Of misschien doe je liever mee aan de EK Limburg 2024 Sprint Challenge?  Eén maand voor het EK Wielrennen kan je in de E-rena virtueel komen knallen op een smart trainer naar de snelste tijd op de laatste 500m van het officiële EK-parcours.
 
Verder is er het WK Karaoke onder begeleiding van de ‘Amai zeg wauw!’-band van Otto Jan Ham. Een succesvolle regionale carrière moet ergens beginnen dus waarom niet op het WK Karaoke. Met je beste dansmoves kan je dan weer punten scoren tijdens de Just Dance Party en in de VR-rollercoaster ontdek je wat jij nodig hebt voor een schitterende carrière.  

Op zaterdag 17 augustus palmen de allerbeste gamers van België de E-rena in voor Red Bull Kumite, een wereldwijd toernooi rond Street Fighter 6, de legendarische fighting game. De winnaar mag naar het WK in Parijs. Zelf je skills showen kan tussen 11u30 en 14u30, daarna is het aan de pro’s. 

E-RENA PRAKTISCH
De tent van E-rena staat vlakbij Food Wood en is open van 11.30 uur tot 19.30 uur. De presentatie is in handen van Obi Mundorff.